Autorská kniha jako prostředek kultivace výtvarně-pedagogických kompetencí budoucích učitelů 1. stupně základních škol. - Pospíšil, Aleš; Řepa, Karel (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta, 2013)
Příspěvek shrnuje dvousemestrální projekt ?autorská kniha? realizovaný v rámci tvůrčích seminářů užité grafiky a písma s posluchači učitelství pro 1. stupeň základní školy na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Stručně poukazuje na specifika nejen výsledných artefaktů, ale také na proces jejich vzniku.
"Artist's Book" as a Tool of Cultivation of the aesthetical and pedagogical Competencies of future Teachers at Primary School.
Keywords: autorská kniha, projektové vyučování, vizuální gramotnost; Artists Book, Project Method, Visual Literacy