Profily návštěvníků turistické oblasti Písecko - Burdová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je sestavit profily návštěvníků turistické oblasti Písecko na základě kvantitativního výzkumu a identifikovat potřeby a požadavky návštěvníků. Dalším cílem je provést segmentaci trhu na straně poptávky a vybrat klíčové a perspektivní cílové segmenty pro udržitelný rozvoj cestovního ruchu v destinaci. Data pro sestavení profilů návštěvníků byla čerpána na základě výzkumu prováděného s návštěvníky během letní turistické sezóny 2018 metodou face-to-face rozhovorů. Poslední praktická část této bakalářské práce se věnuje vlastním návrhům řešení, ve kterých byl vypracován pobyt na 4 dny pro segment rodiny s dětmi v oblasti Orlické přehrady.
Visitors' Profiles in the Tourism Area of Písecko
Keywords: služby v cestovním ruchu; potřeby a požadavky návštěvníků; cílový segment; kvantitativní výzkum; turistická oblast Písecko-Blatensko; services in tourism; visitor's needs and requirements; target segment; quantitative re-search; tourist area of Písecko-Blatensko