Možnosti využití sociálních sítí v podnikové praxi - Martíšek, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Základem lidské společnosti je komunikace, k tomu v posledních desetiletích výrazně napomohl internet. Fenoménem posledních let je pak masové propojení lidí pomocí sociálních sítí. Cílem mé práce bylo zmapovat situaci v oblasti využívání a rozvoje sociálních sítí, výhody a nevýhody v oblasti komunikace, jejich vývoj a jejich budoucnost. Ve své analýze jsem dále řešil možnosti využití těchto sítí v podnikové praxi. Základem hodnocení se staly dva průzkumy. Průzkum v oblasti spotřebitelského trhu hodnotil v jakém rozsahu a s jakým zaměřením využívají sociální sítě lidé v České republice, druhý pak se zaměřil na podnikatelské subjekty a mapoval, jak firmy využívají sociální sítě ke komunikaci se zákazníky a širší veřejností.
Possibilities of usage of social networks in business practice
Keywords: sociální síť; Facebook; Twitter; MySpace; Hi5; LinkedIn; prvky sítí; sítě; nákupní portály; uživatelské profily; stránky; aplikace; operační komunikace; spotřebitelský trh; firmy; zákazník; social network; Facebook; Twitter; MySpace; Hi5; LinkedIn; elements of networks; networks; buyings portals; user´s profile; pages; applications; operative communications; consumer market; companies; customer