Vývoj aplikace v programovacím jazyce Java pro operační systém Android a její uvedení na trh - Bárta, Jakub (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem herní aplikace pro chytré telefony s operačním systémem Android. Je zde popsána situace na trhu mobilních aplikací a vysvětleny základní principy objektově orientovaného programování, Javy a vývoje pro Android. Práce obsahuje i popis umístění finální aplikace na trh a důležitých rysů vývojářských prostředí Eclipse a Android studia. Následuje metodika a podrobný rozbor vývoje aplikace, ve kterém jsou demonstrovány možnosti práce s výše zmíněnými nástroji. Obě, teoretická i praktická část, mají za úkol nastínit, v jakých situacích se může vývojář aplikací pro OS Android nacházet a na jaké chyby by si měl dát pozor. Téma hry bylo zvoleno tak, aby byla originální, neobsahovala příliš složité grafické prvky, a aby ji uživatel mohl snadno ovládat. Jedná se o rozšířenou verzi šachů, jejíž pravidla jsou vypsána dále v práci. Jednotlivé ukázky vývoje programu jsou zvoleny tak, aby čtenář získal dostatek informací o tom, jak funguje, a jak se při jeho tvorbě postupovalo.
Android application development in Java language and its publishing
Keywords: Aplikace; Android; Eclipse; chytrý telefon; Java; programování; Applicatoin; Android; Eclipse; smartphone; Java; programming