Spolupráce MŠ a ZŠ - Marková, Helena (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na spolupráci mateřské a základní školy. Teoretická část se bude zaměřovat na současný systém předškolního a primárního vzdělávání v ČR a jeho postupnou návaznost, dále potom otázkou školní zralosti a připravenosti dítěte na zahájení povinné školní docházky. Součástí této části je i pohled na zvláštnosti dítěte předškolního věku, které úzce souvisí s předškolním vzděláváním. Praktická část je zaměřena na příklady spolupráce mateřské a základní školy z mé vlastní praxe učitelky mateřské školy v Holýšově a zhodnocení, zda vhodný způsob spolupráce může ovlivnit zahájení školní docházky dítěte do základní školy pozitivním směrem.
The cooperation of Kindergardens and Primary Schools
Keywords: Předškolní vzdělávání; primární vzdělávání; školní zralost; odklad školní docházky; prostředky spolupráce