Přístupy k tvorbě strategií regionálního rozvoje na příkladě mikroregionu "Zálesí" a města Humpolec (komparativní analýza) - Faranová, Radka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce s názvem "Přístupy k tvorbě strategií regionálního rozvoje na příkladě mikroregionu "Zálesí" a města Humpolec (komparativní analýza)", se skládá ze dvou částí. První část - Strategické plány v územním plánování - popisuje strategické plány a strategické plánování, tzn. jak jsou strategické plány pořizovány, jakou mají strukturu a jejich následnou realizaci, monitoring a aktualizaci. Druhá část - Komparace strategických dokumentů v regionu Humpolecka - je již zaměřená na tři vybrané strategie rozvoje zpracované v rámci města Humpolce a obcí v jeho spádové oblasti. Jedná se o Strategický plán rozvoje města Humpolec, Strategii rozvoje mikroregionu Zálesí a Strategický plán LEADER - Humpolecko. Jejím úkolem je komparativně analyzovat některé části všech vybraných strategických plánů.
Approaches to the Formation of Regional Development Strategies, as demonstrated on an example of Micro-region "Zalesi" and of the town of Humpolec (a Comparative Analysis)
Keywords: Dotace; expertní metoda; komunitní metoda; participativní proces; rozvojové vize; situační analýza; strategické plány; strategické plánování; SWOT analýza; udržitelný rozvoj.; Subsidies; expert method; community method; participation process; developement visions; situational analysis; strategic plans; strategic planning; SWOT analysis; sustainable development.