Sestavení finančního plánu vybraného podniku - Buriánová, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá sestavením dlouhodobého finančního plánu pro vybranou společnost na období pěti let. Finanční plán stanovuje finanční strategii a taktiku podniku, formuluje konkrétní cíle, předpovídá budoucí finanční výsledky a určuje způsob, jakým by společnost měla daných cílů dosáhnout. Teoretická část se zabývá analýzou a sestavením dlouhodobého finančního plánu. V praktické části je sestavena finanční analýza vybraného podniku a návrh dlouhodobého finančního plánu pro rok 2014-2019, který bere v úvahu předpokládané změny v podniku a vnějšího prostředí. Finanční plán je sestaven v souladu s cíli společnosti. V závěru práce je zhodnocení finančního plánu a doporučení možných změn ve společnosti.
Construction of financial plan for selected company
Keywords: dlouhodobý finanční plán; finanční strategie; finanční analýza; společnost; long - term financial plan; financial strategy; financial analysis; company