Mezigenerační soužití a jejich důsledky - Kašková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2014)
Mezigenerační vztahy jsou v dnešní době důležitým a stále více probíraným tématem. Každý jedinec je ovlivněn tím, z jaké rodiny pochází. Ať je to rodina fungující nebo nefungující, ať žije v rodině pouze s rodiči nebo i s širším příbuzenstvem. Zůstává otázkou, zda je vztahy v rodině ovlivněn kladně či záporně. Cílem bakalářské práce je popsat, jak jednotliví zástupci konkrétních rodin hodnotí mezigenerační soužití. Teoretická část je zaměřena na obecné popsání rodin a jejich specifik. Praktická část se zabývá již konkrétními rodinami a výsledky kvalitativního výzkumu. Zjištěné informace jsou dány do kontextu tak, aby mohlo být zodpovězeno na výzkumné otázky
Intergenerational relations and its consequences
Keywords: Rodina; generace; mezigenerační vztahy; konflikt; Family; generation; intergenerational relations; conflict