Příspěvek na péči a dávky sociální péče pro osoby se zdravotním postižením - Danielová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá příspěvkem na péči a dávkami pro občany těžce zdravotně postižené. Skládá se ze dvou hlavních částí. V první části jsou uvedeny základní informace o stáří, o postižení, o systému pomoci osobám se zdravotním postižením, o ucelené rehabilitaci. Ve druhé části jsou uvedeny údaje získané z dotazníků od respondentů pobírající příspěvek na péči a od respondentů, kteří jsou držiteli mimořádných výhod, ze kterých vyplývá, že z dotázaných respondentů bylo mnohem více žen než mužů. Dále, že ze všech dotázaných bydlí většina doma ve svém přirozeném prostředí.
Benefits for care and social benefits
Keywords: Stáří a stárnutí; postižení; péče o zdravotně postižené; ucelená rehabilitace; služby sociální péče; příspěvek na péči; dávky sociální péče pro osoby se zdravotním postižením.; Old age; disability; systematic care of handicapped; coherent rehabilitation; service for social benefits; benefits for care; social benefits.