Poměr v kurikulu základní školy - Nováková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je zmapovat učivo poměru, přímé a nepřímé úměrnosti na druhém stupni základní školy a následně vytvořit soubor řešených příkladů. Soubor řešených příkladů by měl sloužit žákům na základních školách a pomoci jim lépe pochopit dané učivo.
Ratio in the primary school curriculum
Keywords: Poměr; měřítko mapy; úměra; přímá úměrnost; nepřímá úměrnost; Ratio; the scale of a map; correlation; direct proportion; inverse proportion