Láska a její místo v pomáhajících profesích - Martynková, Ester (Jihočeská univerzita, 2011)
- vymezení základních pojmů: láska k bližnímu, pomáhající profese, klient, sociální pracovník, sociální práce. - popsání "lásky jestliže", "lásky protože" a "lásky miluji tě a tečka". Jejich výhody a nevýhody, srovnání. - vysvětlení významu bezpodmínečné lásky - druhy bezpodmínečné lásky a aplikace v práci sociálního pracovníka - implementace (postup přijímání) - odpovědi na otázky co potřebujeme změnit?
Love and her place in helping professions
Keywords: Láska; láska k bližnímu; bezpodmínečná láska; klient; sociální pracovník; pomáhající profese; sociální služby; křesťanské hodnoty; Bůh.; Love; charity; unconditional love; the client; social worker; helping professions; social services; Christian values; God.