Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku - Čejková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je zaměřena na zjištění a vyhodnocení skutečného stavu v oblasti motivace a stimulace zaměstnanců vybraného podniku. Na základě získaných teoretických a praktických znalostí bylo cílem ukázat na chyby v oblasti motivování a stimulování zaměstnanců a navrhnout případné změny pro zlepšení. Teoretická část práce se zabývá definicí základních pojmů vztahujících se k motivaci a stimulaci. Pro zpracování této práce jsem zvolila Domov pro seniory Máj České Budějovice příspěvkovou organizaci. Zde bylo uskutečněno dotazníkové šetření. Pro získání vzorku respondentů byl použit náhodný výběr. Cílem šetření bylo zjistit postoj zaměstnanců k problematice motivace a stimulace v této organizaci. V závěru práce jsou uvedeny změny, které by měly přispět k lepší motivaci a stimulaci zaměstnanců této organizace.
Motivation and stimulation employees in a particular company
Keywords: motivace; stimulace; hodnocení; komunikace; zaměstnanecké výhody; vzdělávání; motivation; stimulation; evaluation; communication; renumeration; education