Paralely nacistického a stalinistického typu totalitarismu v díle Arnošta Lustiga - Srbová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2014)
Na vybraných autorových textech (především Dita Saxová, Bílé břízy na podzim, Můj známý Vili Feld) se studentka soustředí na zobrazení paralel nacistického a stalinistického typu totalitarismu. K tomuto účelu ji poslouží i sekundární literatura vztahující se k teorii ideologií a totalitarismu. Dané texty budou zvažovány v kontextu dobového dění a myšlení; zvýznamňován bude vztah světa fikčního a aktuálního.
Parallels of Nazi and Stalinist Totalitarianism in the Work of Arnošt Lustig