Možnosti aplikace principů zelené logistiky ve vybraném logistickém řetězci - Jána, Adolf (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je napsána s cílem návrhu systému aplikace principů zelené logistiky v dodavatelském řetězci pro obaly, které jsou určené k ambulantnímu prodeji nápojů v rámci festivalu Rock for People s cílem snížení dopadů realizace logistických procesů na životní prostředí. V práci byly porovnány systémy jednorázových plastových obalů, skleněných půllitrů a omyvatelných kelímky. Systém omyvatelných kelímků vychází z dlouhodobého hlediska jako nejlevnější a vytváří nejmenší objem odpadu.
Possible applications of green logistics principles in a chosen logistic chain
Keywords: Zelená logistika; logistický řetězec; nápojové obaly; Green logistics; logistic chain; beverage containers