Preference spotřebitelů vůči nabídce lokálních producentů ve vybrané oblasti - Dolívková, Helena (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou spotřebního chování ve vybraném regionu s ohledem na lokální produkci. Hlavním cílem této práce je odhalit preference spotřebitelů, jejich pohledy a názory na lokální produkci na území Plzeňského kraje. Dalším cílem je objasnění toho, jak spotřebitelé vnímají regionální výrobu a jaký k ní zaujímají postoj. Například jaké lokální produkty spotřebitelé nejvíce nakupují, kde a jak často je nakupují a zda dávají u potravin přednost kvalitě před cenou. K získání potřebných informací od spotřebitelů posloužilo jako primární zdroj dotazníkové šetření, vytvořené pro účely této práce. Na základě výsledků z dotazníkového šetření byly navrženy doporučené postupy pro lokální výrobce a obchodníky, jak zvětšit povědomí o lokálních produktech a tím zvýšit prodej těchto produktů.
Consumers' preferences towards the supply of local producers in selected area
Keywords: lokální produkt; spotřebitelé; produkce; doporučení; local product; consumers; production; recommendation