Zdravý životní styl žáků II. stupně základní školy - Houšková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se věnuje zdravému životnímu stylu žáků II. stupně základní školy. V teoretické části jsou definované základní pojmy spojené se zdravým životním stylem. Dále jsou popsány klíčové faktory ovlivňující styl života, jako strava, tělesná aktivita a trávení volného času. Z psychologického hlediska se věnuje také stresu a jeho zvládání pomocí psychohygieny. Poslední kapitola představuje předmět Výchova ke zdraví a její postavení v Rámcovém vzdělávacím programu. Praktická část analyzuje životní styl žáků na II. stupni základní školy a jejich postoj vůči předmětu Výchova ke zdraví. Na základě dat zjištěných pomocí dotazníkového šetření, porovnává výsledky podle věkových a genderových kategorií.
Healthy lifestyle of pupils at secondary school
Keywords: zdraví; zdravý životní styl; zdravá strava; tělesná aktivita; stres; psychohygiena; health; healthy lifestyle; healthy diet; physical activity; stress; mental hygiene