Dopady pandemie Covid-19 na rozpočty municipalit v ČR - Novotná, Karolína (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na municipální rozpočty obcí v České republice v době pandemie, kterou způsobila nemoc Covid-19. Tato pandemie vyvrcholila v roce 2020 a její důsledky přetrvávají do dalších let. Bakalářská práce je složena z části teoretické a praktické. Část teoretická obsahuje témata, která jsou především věnována rozpočtům obcí, výdajům, příjmům a příčinám, jež způsobují jejich kolísání. V neposlední řadě je zde zmíněn ekonomický vývoj a rozpočtová politika vlády ČR v době pandemie Covid-19. Praktická část se zabývá analýzou hospodaření obcí v České republice a kvantifikací rozpočtového dopadu pandemie s identifikací jejich příčin. Český Krumlov byl vybrán jako příkladná obec v hospodaření v době pandemické krize.
The Impacts of the Covid-19 Pandemic on Municipal Budgets in the Czech Republic
Keywords: Covid-19; finance; rozpočty; obce; municipální rozpočty; pandemie; Covid-19; public finance; budgets; municipality; municipal budgets; pandemic