Postoje dnešních mladých žen k asistované reprodukci- náhradnímu mateřství (kvalitativní šetření) - Lavičková, Karolina (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce popisuje realizace náhradního mateřství. Dívá se na něj z pohledu etického a právního. Výzkum zachycuje postoj dnešních mladých žen k náhradnímu mateřství.
Attitude towards assisted reproductive technology - surrogacy at todays young women (Qualitative research)
Keywords: asistovaná reprodukce; náhradní mateřství; náhradní matka; "zadavatelský pár"; assisted reproduction; surrogate maternity; surrogate mother; "the intended couple"