Využití projektové metody ve výuce anglického jazyka - Vetráková, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce pojednává o projektovém vyučování ve výuce anglického jazyka na 1. stupni ZŠ. V teoretické části této diplomové práce jsem se zaměřila na vývoj a základní pojmy projekového vyučování. Rozebírala jsem výhody a nevýhody tohoto způsobu vyučování. Srovnala jsem též cíle projektové metody s obecnými cíly vzdělávání stanovenými v Rámcovém vzdělávacím programu pro ZŠ a zjišťovala do jaké míry je metoda využívána v současných učebnicích anglického jazyka pro 1. stupeň. V praktické části jsem se pokusila sama projekt vytvořt a realizovat. Došla jsem k závěru, že projektová metoda má velkou motivační sílu, rozvíjí tvořivost, kooperaci a schopnost žáků využít znalosti a dovednosti v praktickém životě.
Using projects in teaching English.
Keywords: projektová metoda; 1. stupeň ZŠ; Rámcový vzdělávací program pro ZŠ; učebnice anglického jazyka pro 1. stupeň ZŚ; project method; primary school; Czech public education; curriculum; English textbooks at primary school