Enviromentální aspekty pěstování energetických plodin - Kelblerová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
V našich podmínkách má mezi obnovitelnými zdroji energie významnou roli biomasa, a to jak odpadní, tak cíleně pěstovaná. Stále častěji je kladen důraz na tzv. netradiční rostliny (miscantus, konopí, ale např. i krmný šťovík). Cílem této bakalářské práce je zhodnotit využitelnost rostlin záměrně pěstovaných pro energetické účely v České republice a objasnit environmentální dopady jejich pěstování. Podle literárních údajů tak posoudit vhodnost pěstování za účelem energetického využití na základě vybraných produkčních schopností a energetických parametrů.
Environmental aspects of energy crops growing
Keywords: Klíčová slova: Fytomasa; energetické využití; energetické rostliny; environmentální aspekty; Keywords: phytomass; energy use; energy plants; environmental aspects