Sociální zemědělství - Analýza struktury sociálního zemědělství v ČR z pohledu zapojených subjektů - Bozděchová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
V literárním přehledu této bakalářské práce je nejdříve popsána obecná charakteristika zemědělství, historie, zemědělská výroba a zpracování zemědělských produktů a potra-vin v České republice. V další části je přiblížen pojem sociálního zemědělství nejen v České republice, ale i ve vybraných zemích Evropské unie. Je zde popsána typologie farem v sociálním zemědělství a příklady finančních podpor. Hlavním cíle bakalářské práce bylo analyzovat strukturu, bariéry a příležitosti sociálního zemědělství v České republice. Práce byla založena na dotazníkovém šetření a přímých rozhovorech se za-pojenými subjekty.
Social farming - Analysis of structure of social farming in the Czech republic with focus on involved subjects type
Keywords: zemědělství; sociální zemědělství; green care; dotace; struktura sociálního zemědělství; bariéry sociálního zemědělství; přínosy sociálního zemědělství; agriculture; social agriculture; green care; subsidies; structure of social agriculture; barriers to social agriculture; benefits of social agriculture