Práce s papírem v mateřské škole - Jirásková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce pojednává o historii výroby a výrobě papíru dnes. Popisuje jeho druhy, vlastnosti a formáty využívané v mateřských školách pro výtvarnou výchovu dětí předškolního věku. V další části se práce zabývá vývojem hrubé a jemné motoriky, metodami a organizací výtvarných činností. Praktická část práce nabízí konkrétní příklady využití různých druhů papíru v mateřské škole.
WORK WITH PAPER IN KINDERGARTEN
Keywords: Dítě předškolního věku; hrubá motorika; jemná motorika; výtvarná výchova; art education; fine motor skills; gross motor; paper; preschool children