Komparace TVP (na pozadí RVP) mateřské školy běžného typu a waldorfské mateřské školy v oblasti rukodělné činnosti a umění. - Slachová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce je komparace třídních vzdělávacích programů mateřské školy běžného typu a waldorfské mateřské školy v oblasti rukodělné činnosti a umění. Z tohoto důvodu se teoretická část zabývá nejprve základními dokumenty mateřských škol, ideologickým východiskem waldorfské pedagogiky a metodikou uměleckých činností ve waldorfské mateřské škole. Praktická část přináší výsledky kvalitativního výzkumu, realizovaného rozborem školních a třídních vzdělávacích programů, pozorováním uměleckých činností a prostřednictvím rozhovorů s učitelkami.
Comparison of class education programme (on the background of framework education programme) in pre-schools of a regular type and waldorf schools in artisanal activity art field.
Keywords: Třídní vzdělávací program; antroposofie; umělecké a rukodělné činnosti; předškolní věk; Class educational program; anthroposophy; art and craft activities; preschool