Postavení žen na trhu práce - Škodová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem práce je posoudit postavení žen na trhu práce v České republice v komparaci s ostatními státy Evropské unie. Teoretická část práce, která slouží především pro seznámení se s pojmy, je rozdělena na témata: trh práce, gender problematika a politika rovných příležitostí. V praktické části jsou zkoumána statistická data, která zobrazují situaci žen na trhu práce v České republice, následně v jednotlivých krajích ČR a nakonec v Evropské unii, kde jsou srovnávána data z České republiky s daty ostatních členských zemí EU. Data jsou vyhodnocena pomocí grafů a tabulek.
Position of women in the labour market
Keywords: Trh práce; gender; diskriminace; politika rovných příležitostí; Labour market; gender; discrimination; equal opportunities policy