Výchova ke zdraví a integrace žáků se zrakovým postižením na 1. stupni ZŠ prostřednictvím pohybových aktivit + rozvoj prostorové orientace - Drahozalová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své diplomové práci jsem se zabývala výchovou ke zdraví a integrací žáků se zrakovým postižením na 1. stupeň ZŠ, prostřednictvím pohybových aktivit + rozvoj prostorové orientace. Teoretická část vymezuje základní pojmy a definice, které s touto problematikou souvisí. Praktická část je zaměřená na projekt Týden zdraví, který měl pozitivní vliv na všechny žáky. Žáci byli seznámeni s jógou a s netradičními pohybovými aktivitami, kde bylo nutné využívat především sluchové a hmatové vnímání. Výuka byla po celý týden zaměřená na zdravou výživu a správný životní styl dětí mladšího školního věku.
Health Education and integration of visually impaired pupils through physical activities and space orientation development at elementary
Keywords: osoba se zrakovým postižením; zraková vada; integrace; prostorová orientace; výchova ke zdraví; visually handicapped person; visual impairment; integration; mobility and orientation; healthy lifestyle