Spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje (turistická oblast Krumlovsko) - Kubalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Hlavním cílem této bakalářské práce byla identifikace faktorů, které ovlivňují spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje, konkrétně turistické oblasti Krumlovsko. Práce řeší vnímání kvality a kvantity primární a sekundární nabídky cestovního ruchu v této turistické oblasti z hlediska poptávky. Dále definuje služby, které je nutné vylepšit, aby uspokojily větší množství návštěvníků turistické oblasti Krumlovsko. Jako hlavní zdroj primárních dat byl použit kvantitativní výzkum ve formě osobního dotazování. Dotazování probíhalo během letní sezóny v roce 2019 v dané turistické oblasti. V rámci dotazníkového šetření návštěvníci hodnotili faktory vztahující se k destinaci, od památek, kulturních akcí, infrastrukturu až po ubytování. Na základě výsledků kvantitativního výzkumu byla navržena konkrétní opatření, která by mohla přispět ke zvýšení spokojenosti návštěvníků v turistické oblasti Krumlovsko.
Visitors' Satisfaction in South Bohemia (Krumlov Tourist Area)
Keywords: návštěvníci; spokojenost návštěvníků; turistická oblast Krumlovsko; dotazníkové šetření; visitors; satisfaction of visitors; Krumlovsko tourist area; questionnaire survey