V čem může artefiletická práce zkvalitnit předškolní výuku? - Scholze Mojžíšová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce rozebírá otázku "V čem může artefiletická práce zkvalitnit předškolní vzdělávání?" První část práce je zaměřena na vymezení pojmů artefiletika a arteterapie. Hlavní text představuje a charakterizuje celoroční artefiletický projekt pro předškolní děti. Volbou více-případové studie 4 žáků je dokazována změna ve schopnostech dětí skrze formu jednoduchého testu a interpretce jejich výtvarné produkce.
In what can artephiletic work improve preschool education?
Keywords: Artefiletika; arteterapie; předškolní děti; více-případová studie; jednoduchý test a interpretace; celoroční artefiletický projekt.; Arte-philetic; art-therapy; pre-school children; casual study; easy test and interpretacion; year seasonal arte-philetics project.