Analýza typů hodnocení žáků ve výuce občanské výchovy - Táborská, Markéta (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení žáků na druhém stupni ZŠ se zaměřením na občanskou výchovu. Teoretická část práce představuje jednotlivé typy hodnocení, jejich význam, podstatu a funkci. Podstatnou částí je zmapování představ učitelů a žáků v hodnocení. Součástí práce je rovněž šetření, které komparativní metodou mapuje odlišné představy učitelů a žáků v hodnocení, jeho objektivitu, komplexnost a náročnost. Pro větší názornost výsledků šetření jsou výstupy zpracovány grafickou formou.
Analysis of Types of Student Evaluation in Teaching Civic Education
Keywords: hodnocení; klasifikace; znalosti; objektivita; evaluation; classification; knowledge; objectiveness