MULTIMEDIÁLNÍ PREZENTACE GEOGRAFICKÉHO VÝZKUMU - URBÁNNÍ GEOGRAFIE ČESKÝCH BUDĚJOVIC a ČESKOBUDĚJOVICKÉ AGLOMERACE - Hrdličková, Alena (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce popisuje možnosti a formy multimediální prezentace pro výuku na vysoké škole nebo prezentace na vědeckých konferencích, a to na příkladě výzkumu urbánně geografické problematiky Českých Budějovic a Českobudějovické aglomerace. V první části se zaměřuje na programy a programová zařízení umožňující vytvoření prezentace, mezi které patří např. PowerPoint a také technická zařízení, která slouží k promítání již vytvořených prezentací (projektory, dataprojektory, diaprojektory a vizualizéry). Ve druhé části práce shromažďujeme a třídíme podklady z urbánně geografického výzkumu Českých Budějovic a Českobudějovické aglomerace pro tvorbu multimediální prezentace. Ve třetí části diplomové práce zařazujeme 262 stránkovou prezentaci daného výzkumu primárně určenou pro výuku studentů oborů geografie. Urbánně geografický výzkum Českých Budějovic a Českobudějovické aglomerace se v této diplomové práci zabývá historickým vývojem města, polohou města, prostorovou strukturou města (geneticko-koncentrickou, funkční, urbanisticko-morfologickou, sociální a demografickou) i aglomerace (také suburbanizací), infrastrukturou města a aglomerace (dopravní, technickou a biotickou) a v závěru také vybranými esteticko-kompozičními charakteristikami prostředí Českých Budějovic.
Multimedia presentation of geography research - Urban geography of České Budějovice and the agglomeration of České Budějovice
Keywords: Klíčová slova: multimediální prezentace; urbánní geografie; prostorová struktura města; České Budějovice; Keywords: multimedia presentation; urban geography; spatial structure of the city; České Budějovice