Vliv lokality na účinnost aktivní politiky zaměstnanosti. - Janutková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je analyzovat nezaměstnanost v okresech Prachatice a Český Krumlov v roce 2010 a posoudit vliv lokality na účinnost aktivní politiky zaměstnanosti. Práce by měla podat ucelený přehled o způsobu a možnostech řešení nezaměstnanosti na lokálních trzích práce. Posoudit vhodnost uplatňovaných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti pro jednotlivé skupiny uchazečů o zaměstnání a potvrdit jejich význam pro snižování nezaměstnanosti zejména pak u sledovaných skupin uchazečů o zaměstnání, které jsou nejvíce ohroženy na trhu práce.
Effect of sites in the efficiency of active labour market policy.
Keywords: trh práce; nezaměstnanost; nezaměstnaný; uchazeč o zaměstnání; aktivní politika zaměstnanosti; úřad práce; lokalita; labour market; unemployment; unemployed; job applicant; active labour market policy (ALMP); job centre; locality