Měření a vyhodnocení produkce emisních plynů ve vybraném provozu s chovem prasat s použitím technik na jejich snižování. - Kalina, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2014)
Zemědělství má velmi významnou pozici při ovlivňování životního prostředí. Ovlivňuje všechny 3 jeho části tedy atmosféru, pedosféru i hydrosféru. Náplní této práce bude změřit koncentrace amoniaku, oxidu uhličitého, oxidu dusného, metanu a vodních par, za pomoci fotoakustického přístroje INNOVA 1412 v testačním středisku Delacon ve Stošíkovicích na Louce. Měření probíhalo v chovu prasat. V této práci budu zkoumat 3 aditiva přidávaná do krmých směsí, ke snížení koncentrací zátěžových plynů.
Measurement and evaluation of exhaust gas production in the selected pig breeding with using techniques to reduce them.
Keywords: chov prasat; INNOVA 1412; životní prostředí; amoniak; aditiva; pig breeding; INNOVA 1412; environment; ammonia; additives