Nákladové účetnictví v konkrétním podniku - Ficová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na vedení nákladového účetnictví v podniku KAMENOLOMY ČR s. r. o. V práci je zhodnocen systém vedení nákladového účetnictví, způsob sestavení prodejní cen kameniva. Dále je ukázáno jakou metodu kalkulace firma využívá a proti ní je postavena jiná varianta kalkulace pro porovnání. U všech propočtů je vycházeno z teoretické části práce, ve které je popsána problematika, manažerského účetnictví, nákladů, kalkulací a rozpočetnictví.
Cost accounting in a particular company
Keywords: Nákladové účetnictví; Náklady; Kalkulace; Rozpočetnictví; Fixní náklady; Variabilní náklady; cost accounting; cost; fixed costs; variable costs; calculation; budgeting; variable costing; absorption costing.