MULTIMEDIÁLNÍ PREZENTACE GEOGRAFICKÉHO VÝZKUMU - CHATAŘENÍ NA ČESKOBUDĚJOVICKU A V ČESKÉ REPUBLICE - Poórová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
V první části diplomové práce se věnuji součastným možnostem a formám multimediálních prezentací. Používám přitom dostupnou odbornou literaturu, dotazuji se expertů na danou problematiku a pracuji s rozmanitými informacemi dostupnými na internetu. Věnuji se především informačním komunikačním prostředkům, informační a počítačové gramotnosti, možnostem vizuální počítačové prezentace, technickým zařízením pro vizuální prezentaci (ty jsem si rozdělila do čtyř skupin - vlastní výpočetní technika, mobilní komunikace, síťové prostředky a zobrazovací technika). V neposlední řadě se také zmiňuji o softwarech, které zajišťují vizuální počítačovou prezentaci. V další části diplomové práce třídím, zpracovávám, hodnotím vybranou odbornou literaturu z oblasti výzkumu chataření na Českobudějovicku a v České republice. Zaměřuji se přitom především na výsledky výzkumu chataření vypracovaných na KGE PF JU doc. Kubešem a jeho diplomanty. Třetí částí diplomové práce je multimediální počítačová prezentace geografického výzkumu ? ?Chataření na Českobudějovicku a v České republice?. Tato prezentace je poměrně obsáhlá, má množství slideů, internetových odkazů a je určena pro prezentaci tohoto výzkumu a pro vysokoškolskou výuku studentů ve studijním oboru Geografie pro veřejnou správu, eventuelně dalších, vyučovaných na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích.
Multimedia presentation of geografical research?second home recreation in cabins in České Budějovice and Czech Republic
Keywords: multimediální prezentace; geografie rekreace; druhé bydlení; chataření; chata; Českobudějovicko; multimedia presentation; geography of recreation; second homes; second home recreation in cabins; cabin; České Budějovice Region