Rodičovský postoj k malotřídním školám - Morávek, Vítek (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním rodičovských postojů k malotřídním školám. Teoretická část slouží pro snadnější interpretaci části druhé, praktické. Praktická část práce se konkrétně zaměřuje na kritéria rodičů při výběru školy, názor na pozitiva a negativa školy, malý počet dětí ve třídě a vlivu venkovského prostředí na děti. Dále se zabývá rodičovským postojem k více ročníkům v jedné třídě a jejich pohledem na malotřídního učitele.
Parents attitude to the small school with more grades in one class
Keywords: postoje; malotřídní škola; kritéria rozhodování; rodič; attitudes; small-scale schools; decision criteria; parent