Zvyšování Scrum Maturity ve vývojářském týmu - Golas, Michal (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je analýza dosavadní praxe ve vybraném vývojovém týmu a na základě metodiky Scrum navržení sady opatření ke zvýšení efektivity práce týmu při řešení projektů. Navržená opatření jsou podrobena analýze SWOT a po nasazení těchto opatření je prostřednictvím prostředí Microsoft Azure DevOps vyhodnocena účinnost těchto změn. V teoretické části je uvedena stručná charakteristika základních tradičních i agilních metodik a srovnání hlavních principů těchto směrů. Je popsána metodika Scrum, na kterou je tato práce zaměřena. Hlavním přínosem této práce jsou užitečná doporučení sloužící ke zlepšení současného procesu vývoje a jejich vyhodnocení.
Raising the Scrum Maturity in developer team
Keywords: Agilní metodika; Scrum; Scrum Maturity; vývoj software; zvýšení efektivity; Agile methodology; Scrum; Scrum Maturity; software development; raising efectivity