Vzdělávací projekt pro environmentální výchovu v mateřské škole. - Havlíčková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá významem environmentální výchovy a jejím zařazením do současného systému předškolního vzdělávání v České Republice. Dále za pomoci pretestu zkoumá výchozí znalosti dětí předškolního věku a následně je díky posttestům porovnává se znalostmi nově nabytými. Součástí práce je týdenní integrovaný blok sloužící jako vzdělávací projekt o stromech, lesních rostlinách, živočiších a lese jako takovém. Projekt se snaží prohloubit vědomosti a zájem dětí o přírodu a environmentální výchovu obecně.
Educational Project for Environmental Education in nursery school.
Keywords: environmentální výchova; předškolní vzdělávání; vzdělávací projekt; les; environmental education; pre-school education; education project; forest