Cestovní ruch v oblasti Vitorazska a jeho vliv na domácí cestovní ruch - Klimas, Ota (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo prostřednictvím analýzy poukázat na vliv cestovního ruchu v oblasti Vitorazska na cestovní ruch Jihočeského kraje z hlediska domácího cestovního ruchu. Dílčím cílem bylo pomocí terénního šetření poukázat na možnosti rozvoje cestovního ruchu v dané oblasti a na základě jeho výsledků navrhnout produkt cestovního ruchu a jeho inovace. Prvním krokem k vypracování bakalářské práce bylo nastudování odborné literatury a následné vytvoření literární rešerše, poté byla vypracována situační analýza mikroregionu Vitorazsko a bylo provedeno terénní šetření, na jehož základě byl navržen a zpracován nový produkt cestovního ruchu v mikroregionu Vitorazsko. Novým produktem je balíček služeb nazvaný Víkendový pobyt s Vitorazskou zabijačkou. V rámci tohoto balíčku se účastníci Víkendového pobytu s Vitorazskou zabijačkou mohou aktivně zapojit do celého procesu zabijačky a zúčastnit se nejen konzumace, ale i výroby všech zabijačkových delikates.
Tourism in Vitorazsko countries and its impact on domestic tourism
Keywords: Cestovní ruch; domácí cestovní ruch; Vitorazsko; produkt cestovního ruchu; Tourism; domestick tourism; Vitorazsko; tourism product