Vliv zbudování golfového hřiště na životní prostředí studie EIA Česká Krumlov - Hávová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem této diplomové práce byl vliv zbudování golfového hřiště na životní prostředí studie EIA Český Krumlov. Na lokalitě Kvítkův Dvůr v Českém Krumlově bylo navrhnuto vybudovat 18ti jamkové golfové hřiště. Zbudování golfového hřiště v této oblasti může významně narušit historický krajinný ráz. V dané lokalitě byl proveden biologický průzkum. Průzkum prokázal, že se zde nevyskytují vzácné či ohrožené rostlinné a živočišné druhy, tudíž by realizace byla možná. Kvítkův Dvůr je ovšem významnou kulturní památkou, která spadá i do ochranného pásma městské památkové rezervace.
The impact ofthe construction ofthe golf courseon the environment- the project EIA Český Krumlov
Keywords: EIA; golf; krajinný ráz; Kvítkův Dvůr; fytocenologie; EIA; golf; the landscape character; Kvítkův Dvůr; phytocoenology