Kriminalita mládeže - Dlouhá, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce mapuje problematiku kriminality mladistvých z pohledu specifika období adolescence, analyzuje možné příčiny protiprávního jednání, hodnotí vývoj kriminality mladistvých s přihlédnutím k rozličným kriminogenním faktorům a současně hodnotí principy preventivní a trestní politiky v naší republice se zaměřením na specifika této skupiny obyvatel.
Youth Criminality
Keywords: Mladiství; vývoj a výchova; rodinná péče; patologie; trestná činnost; právo; ochrana mladistvých; krizová intervence; kontrola.; Young; enlightenment; family care; pathology; criminality; privilege; protection of minors; crisis intervention; monitoring.