Způsoby zajištění a vymáhání pohledávek - Prachařová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této diplomové práce bylo co nejstručněji a zároveň srozumitelně zhodnotit problematiku způsobů zajištění a vymáhání pohledávek. Charakterizuje způsoby vzniku pohledávky, její zajišťovací nástroje a způsoby, jak pohledávku, která nebyla uhrazena, vymáhat. Znalosti popsané v teoretické části práce byly aplikovány na konkrétní účetní jednotku.
The methods of security and exaction of receivables
Keywords: pohledávka; zajištění; vymáhání; data-mining; outsourcing; security; exaction; receivables