Analýza možnosti realizace snowboardových disciplín backcountry a freeride v rámci výuky na PF JU\\ - Ohnoutka, Vít (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá backcountry a freeride snowboardingem. Text je členěn na dvě části, ty jsou dále rozděleny do čtyř hlavních kapitol: freeriding, lavinová problematika, freeridové oblasti, možnosti realizace kurzů. Každá kapitola obsahuje podrobný popis informací, které slouží pro nácvik těchto disciplín. Nechybí zde ani kapitoly zabývající se rozdělením snowboardových disciplín a historií snowboardingu. Hlavním cílem práce je vytvoření možnosti realizovat tento typ kurzu na PF JU.
Posibility Analysis of Backcounty and Freeride Snowboarding within education curriculum at PF JU\\
Keywords: backcountry a freeride snowboarding; backcountry a freeride snowboarding