Hodnocení sběracího vozu STRAUTMANN GIGA VITESSE CFS 440 - Kolář, Michal (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce je zaměřena na hodnocení sběracího vozu Strautmann Giga Vitesse v podniku zemědělské prvovýroby. Měření probíhalo při sklizní zavadlé píce, luskovinoobilné směsky a obilné slámy. Literární část je zaměřena na historický vývoj sběracích vozů, agrotechnické požadavky, hlavní části, ze kterých se vozy skládají, informace o výrobci zemědělské techniky firmě Strautmann a vozech Giga Vitesse. Praktická část obsahuje hodnocení kvality práce od sběru rostlinné hmoty z řádků až po vyprázdnění, ale také výpočet jednotlivých výkonností a ekonomické zhodnocení. Výsledné informace vychází z hodnot naměřených při práci sběracího vozu, jako jsou pracovní časy, množství nesebrané rostlinné hmoty nebo délka řezanky. Potřebné údaje pro ekonomické zhodnocení vozu poskytlo vedení podniku Dražovický AGROPOL s.r.o. Výsledné hodnoty jsou uvedeny ve formě tabulek nebo graficky.
Evaluation the forage wagon STRAUTMANN GIGA VITESSE CFS 440
Keywords: sběrací vůz; sklizeň; kvalita práce; výkonnost; ekonomické zhodnocení; forage wagons; harvest; the quality of the work; performance; economic evaluation