Vedení výtvarných činností dětí předškolního věku v českém a anglickém jazyce - Holíková, Ida (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na výtvarné projekty v mateřské škole vedené v anglickém jazyce. Cílem této práce je vytvořit program výtvarných projektů, které mohou sloužit jako materiály k výuce anglického jazyka pro pedagogy mateřských škol. Teoretická část se zabývá charakteristikou vývoje předškolního dítěte s akcentem na vývoj řeči, výtvarný projev dítěte a učení se cizím jazykům v tomto vývojovém období. Součástí teoretické části je také systém školství zaměřený na výuku anglického jazyka. Praktická část bakalářské práce představuje konkrétní program realizovaný s dětmi ve věku od čtyř do šesti let. Tento program je sestavený z výtvarných projektů, které slouží jako metodický materiál pro výuku anglického jazyka v mateřské škole.
Leading art activities in czech and englisch language for preschool children
Keywords: výtvarné projekty; výuka anglického jazyka; mateřská škola; Art projects; English language teaching; kindergarten