Daně v účetnictví daňového subjektu se zaměřením na daň z příjmů právnických osob - Kalíšková, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na daň z příjmů právnických osob a je rozdělena do 2 částí. Nejprve jsou zde popsány základní charakteristiky daně z příjmů právnických osob, např. poplatník, předmět daně, sleva na dani, odčitatelná položka od základu daně, sazba daně a daňové přiznání. Součástí této bakalářské práce je výpočet odložené daňové pohledávky nebo závazku. V praktické části je samotný výpočet daně z příjmů u vybrané účetní jednotky. Dále je zde daňová optimalizace právnické osoby. Cílem práce je najít optimální řešení daně a dosáhnout tak, aby právnická osoba měla co nejnižší daňovou povinnost.
Taxes in Tax Subject Accounting Aimed at Legal Entities Income Tax
Keywords: Daň z příjmů právnických osob; daňový poplatník; sazba daně; sleva na dani; odčitatelná položka od základu daně; odložená daňová pohledávka; odložený daňový závezek; Legal Entity Income Tax; Taxpayer; Rate of tax; Tax reduction; Figure deductible from tax base; Deferred tax receivables or liability