Zooterapeutické zkušenosti žáků základních škol - Zvolánková, Romana (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá zkušenostmi žáků základních škol se zooterapií. V literárním přehledu je popsána zooterapie, její historie, typy a organizace, které se jí zabývají. Také jsou zde uvedeny informace o chovu zvířat ve školách. Metodika je zaměřena na dotazníky pro žáky a učitele základních škol. Bylo zjištěno, že většina žáků má povědomí o tom, co zooterapie je a jaký je její účel, a to hlavně díky médiím. Také většina z nich uvedla, že by se chtěla dozvědět více informací o zooterapii. Z učitelského dotazníku vyšlo najevo, že se učitelé staví k zapojení zooterapie do výuky a k chovu zvířat ve škole spíše negativně.
Zootherapy experience of primary school pupils
Keywords: Zooterapie; chov zvířat; dotazníkové šetření; Zootherapy; animal breeding; survey