Komparace krajských sdružení NS MAS v Plzeňském a Jihočeském kraji - Roubalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zaměřuje na krajská sdružení místních akčních skupin (MAS) ve dvou krajích a zkoumá jejich přínosy při spolupráci s místními akčními skupinami. Obecným předpokladem je existence krajských sítí, které jsou pojítkem mezi místními akčními skupinami a Národní sítí MAS. Cílem práce je zjistit, zda je existence krajských sdružení přínosná pro činnost místních akčních skupin a zda KS podporují principy LEADER v území a přispívají tak k rozvoji venkova. Práce dále zkoumá rozdílnosti ve fungování sdružení ve dvou krajích, kdy jedno sdružení funguje jako neformální spolek a druhé má právní subjektivitu.
Comparison of Regional Associations of LAGs in Pilsen Region and South Bohemian Region
Keywords: místní akční skupina; Národní síť MAS; krajská sdružení MAS; LEADER; CLLD; regionální rozvoj; rozvoj venkova; Local Action Group; National LAG Network; Regional LAG Network; LEADER; CLLD; Regional Development; Rural Develompent