Standard nefarmakologického tišení a hodnocení bolesti u novorozenců a kojenců - Pavlásková, Ilona (Jihočeská univerzita, 2010)
Význam diplomové práce spočívá zjištění současného stavu hodnocení a tišení bolesti na novorozeneckých a kojeneckých odděleních vybraných nemocnic, zjištění míry používání standardizovaných hodnotících škál pro bolest, zjištění překážek při hodnocení a nefarmakologickém tišení bolesti a zejména pak ve vypracování standardu pro hodnocení a tišení bolesti pro novorozenecká a kojenecká oddělení.
Standard of non-pharmacological relieve and evaluation of pain by newborn and suckling children
Keywords: bolest; novorozenec; kojenec; ošetřovatelství; všeobecná sestra; hodnocení; pain; newborn; suckling infant; nursing; nurse; evaluation