Reproduction and hybridization in ferns - Hornych, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce studuje několik aspektů rozmnožování a křížení kapradin, analyzuje několik stádií jejich životního cyklu. Srovnává míru abortace spor a použití antheridiogenů mezi různými skupinami. Data z vlastních kultivací a hodnocení spor jsou zeširoka srovnávána s dostupnou literaturou. Práce také zahrnuje analýzu míry a asymetrie hybridizace v přirozených populacích druhů z okruhu kapradně osténkaté (Dryopteris carthusiana agg.).
Reproduction and hybridization in ferns
Keywords: antheridiogeny; Dryopteris; hybridizace; kapradiny; kapraď; pteridophyta; rozmnožování; antheridiogens; Dryopteris; ferns; hybridization; pteridophyta; reproduction; wood fern