Odměňování zaměstnanců ve vybraných podnicích - Kinclová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce je zaměřena na téma: "Odměňování zaměstnanců ve vybraných podnicích ve farmaceutickém průmyslu". Práce je rozdělená do dvou částí. První část je zaměřena na literární přehled, kde zaměřuje na odměňování zaměstnanců: systém odměňování, mzdovým systémem a jeho formami, dále pak otázkou benefitů: druhy benefitů a jejich poskytování, nejčastěji využívané benefity ze strany organizací, současné trendy v benefitech. Závěrečná kapitola je poskytnuta Life Science segmentu, kde se popisuje aktuální situace na jeho pracovním trhu z důvodu specifikace odvětví, které velmi pomalu reaguje na změnu ekonomiky jako takové. Součástí této práce je i praktická část, která se zaměřuje na analýzu mezd u pracovních pozic: obchodní reprezentant a servisní technik, analýzou požadavků na zaměstnance, aby se daný mzdový průzkum mohl správně implementovat, analýzou benefitů ve společnostech zaměřené na zdravotní techniku. Pomocí analyzování dat jsou navrženy návrh na zlepšení pro společnosti. Přínos práce je nejen pro vybrané společnosti, ale i pro organizace které nemají porovnání se svými přímými konkurenty a zlepší jim konkurenceschopnost v rámci odvětví. Cílem této práce je analyzovat a zhodnotit systém odměňování zaměstnanců u vybraných podniků ve farmaceutickém průmyslu a navržení možných alternativ.
Employee Remuneration in Selected Organisations
Keywords: zaměstnanecké odměňování; zaměstnanecké benefity; Life Science segment a pracovní trh; analýza mezd a benefitů; současné trendy v benefitech; employee remuneration; benefits in company; Life Science labor market; wages and benefit analysis; trends in benefits politician.