John Kenneth Galbraith a jeho přínos k problematice konzumerismu - Žáčková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce John Kenneth Galbraith a jeho přínos k problematice konzumerismu se zabývá vymezením společensko-ekonomického fenoménu konzumerismu a osobností Johna Kennetha Galbraitha jako jednoho z nejvýznamnějších ekonomů 20. století a zároveň autora zabývajícího se právě problematikou konzumerismu. První, teoretická, část diplomové práce je věnována životopisu Johna Kennetha Galbraitha a jeho významu v historii ekonomického myšlení. Dále se tato část práce zabývá samotnou problematikou konzumerismu. Důraz je zde kladen především na analýzu dané problematiky pohledem Johna Kennetha Galbraitha. Součástí druhé, praktické, části diplomové práce je didakticko-metodický materiál, který je možné použít při výuce dané problematiky v předmětu Základy společenských věd na gymnaziální úrovni.
John Kenneth Galbraith and his contribution to the issue of consumerism